Прокуратура назвала причину взрыва в доме на СлинькоПрокуратура Харківської області пред'явила звинувачення 25-річному мешканцю Харкова в порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинили матеріальну шкоду в особливо великому розмірі та інші тяжкі наслідки. Про це 28 вересня повідомив офіційний сайт прокуратури Харківської області.

Встановлено, що цей молодий чоловік у ніч з 3 на 4 вересня перебував у квартирі № 10 на третьому поверсі 9-поверхового житлового будинку по вул. Слинька, 2-Б у Харкові. Хлопець прийшов до квартири на прохання квартиронаймачів, щоб доглянути за домашніми тваринами. Він залишив без нагляду ввімкнену газову плиту, в результаті стався витік газу з конфорок, близько 10.40 газоповітряна суміш загорілася, і стався вибух.

Як повідомлялося раніше, слідчим управлінням прокуратури області 4 вересня було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Надалі справу було перекваліфіковано на ч.2 ст.270 КК України. Обвинуваченому загрожує позбавлення волі терміном від трьох до восьми років.

Довідка "SQ". Вибух побутового газу в дев'ятиповерховому будинку по вул.Слинька, 2-б стався 4 вересня близько 10.40. Унаслідок вибуху обвалилося перекриття між другим і третім, а також третім і четвертим поверхами будинку. Рятувальники евакуювали близько 50-ти мешканців. П'ятеро людей отримали травми, двоє з них були госпіталізовані. Мешканці будинку (близько 120 осіб) відселені, будівля потребує ремонту і повного перепланування. Ремонтні роботи планують завершити до 20 грудня.