Близько 200 представників організації "Зелений фронт" пікетують Харківське облуправління міліції

Близько 200 представників громадської організації "Зелений фронт" пікетують будинок Головного управління МВС України в Харківській області. Як повідомив кореспондент "SQ", вони виступають проти дій харківської міліції під час акції протесту проти вирубки дерев у Лісопарку. У руках учасники акції тримають плакати: "Геть міліцейський свавілля!", "Вимагаємо мораторій на вирубку парку!", "Геть дорогу по трупах!", "Сьогодні ліс - завтра ти!", "Дерева дорожче грошей!".

За словами одного з керівників організації Ігоря Россохи, міліція під час акції протесту ніяк не перешкоджала порушенню закону з боку співробітників КП "Муніципальна охорона". "Міліціонери ніяк не реагували на те, що відбувалося у парку! Представники "Муніципальної охорони" били учасників акції протесту, кидалися на них з бензопилами, а міліція просто не діяла", - зазначив І. Россоха.

Також учасники акції принесли з собою зливні бачки від унітазів і поклали їх недалеко від будівлі облуправління. За словами одного з керівників "Зеленого фронту" Андрія Ільгова, бачки символізують той факт, що в країні "зламалася система боротьби з нечистотами, і в цій системі необхідно щось змінювати".

Довідка "SQ" .19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева в ЦПКіВ ім. Горького (переходить у Лісопарк). 20 травня почалася вирубка дерев у ЦПКіВ ім.Горького для пробивання нової дороги, чому намагалися протистояти активісти низки громадських організацій Харкова. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало кілька людей.