Мистецький вечір "Парк горького періоду", присвячений екологічній проблематиці Харкова, відбудеться 11 червня в приміщенні громадського об'єднання "Поступ" (пр.Леніна, 2). Про це "SQ" повідомили в громадському русі на захист Центрального парку культури і відпочинку (ЦПКіВ) ім.Горького "Зелений фронт Харкова". У рамках вечора відбудеться виставка робіт асоціації дизайну та графіки "4-й Блок", виступ музичних гуртів міста, показ відео та фото з акції протесту проти вирубки дерев. Під час показу короткометражних стрічок молоді поети (творче об'єднання "Скажений кактус'") будуть "читати на сходах" вірші. Спеціальний гість заходу - музикант Михайло Барбара (гурт "Мертвий півень"). Мета проведення художнього вечора - "дати повне уявлення суспільству про події, що відбуваються на екологічному фронті Харкова". Також запланований збір підписів проти вирубки зелених, паркових і лісових зон Харкова.

"Громадянське суспільство має реагувати на всі проблеми. Ми вирішили відреагувати на події в ЦПКіВ ім.Горького не тільки проведенням місцевого референдуму й акціями протесту, але й мистецтвом. "Парк горького періоду" - саме такий протест. Протест мистецтвом проти забудови зелених і паркових зон Харкова і влади, яка нехтує думкою своїх роботодавців - мешканців Харкова", - відзначив один з організаторів заходу, член Харківської молодіжної громадської організації "Фундація регіональних ініціатив" Юрій Сулима.

Довідка "SQ". Початок вечора о 18.00. Вхід з боку навчального корпусу Харківського національного університету ім. В. Каразіна (колишній корпус академії ім.Говорова).

19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева на території Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького (переходить у Лісопарк). 20 травня почалася вирубка дерев, чому намагалися протистояти активісти низкит громадських організацій Харкова. У результаті зіткнень між будівельниками, охороною та учасниками акції протесту постраждало кілька людей.