Підприємці ТЦ "Барабашово" (Харків), торговельні ряди яких розташовані на вул. Амурській, заявили, що сьогодні виходи з їхніх рядів перегородили кіосками з шаурмою, крім того, в їхніх магазинах відключили електрику. За словами власника 56-ти магазинів Юлії Гайдачевої, такими заходами ТОВ "ХарОптТорг", орендар частини ринку "Барабашово", намагається змусити її залишити ці магазини і передати їх цій компанії.

За словами Ю.Гайдачевої, у 2009 р. міськрада розірвала договір з ТОВ "ХарОптТорг", і тепер земля, на якій розміщуються магазини, є власністю територіальної громади. Ю.Гайдачева зазначила, що вона подала до мерії документи на оформлення землевідведення і хоче платити оренду за землю до міського бюджету, а не ТОВ "ХарОптТорг". У свою чергу "ХарОптТорг" надіслав їй офіційне повідомлення з пропозицією до 30 квітня звільнити займані магазини. За словами Ю.Гайдачевої, вона вважає цю територію власністю територіальної громади, має намір орендувати її в обхід "ХарОптТоргу" і не збирається її звільняти. Жінка зазначила, що інші підприємці її підтримують, планують проводити акцію протесту й домагатися відновлення електропостачання та звільнення виходів з торговельних рядів, адже у випадку пожежі до них не зможе під'їхати машина рятувальників.

Ю.Гайдачева сподівається, що після того, як вона офіційно почне орендувати землю у міськради, плата за оренду істотно знизиться. За її словами, зараз вона платить за оренду 260 тис.грн. на місяць, і орендна платня та комунальні витрати постійно зростають.

Як повідомив "SQ" керівник прес-служби ТЦ "Барабашово" Євген Романов, земля, на якій розташовані ці магазини, знаходиться в оренді у концерну "АВЕК". Є.Романов зазначив, що конфлікт виник між двома підприємцями - Ю.Гайдачевою і якимсь Петровським, який нібито передав право оренди на дані магазини Ю.Гайдачевій. Тепер підприємці не можуть вирішити питання між собою.