У міжнародному аеропорту "Харків" 2 і 3 грудня скасували кілька рейсів. Зокрема, як повідомляє офіційний сайт аеропорту, скасовані рейси до Відня, Стамбула і Києва (аеропорт "Бориспіль", виліт з Харкова був запланований на завтра о 07.20).

Як повідомив аеропорт, два рейси з Києва - № W4033 авіакомпанії "Аеросвіт" і № Z6 033 авіакомпанії "Дніпроавіа" - затримуються. Літаки мали прилетіти до Харкова о 16.25, але час прильоту перенесений на 22.05. А рейс № PS 023 авіакомпанії "МАУ" скасований. Літак з Києва мав прибути до Харкова о 21.10.

Окрім того, сьогодні два літаки рейсу № W4036 авіакомпанії "Аеросвіт" і № Z6 036 авіакомпанії "Дніпроавіа" мали вилетіти з Харкова до Києва о 10.35. Час вильоту перенесли на 18.00.

За словами заступника директора компанії "New Sуstems AM" (оператор аеропорту "Харків") Віталія Недашковського, рейси скасовані у зв'язку з пуско-налагоджувальними роботами обладнання на новій злітно-посадковій смузі та у зв'язку з поганими метеорологічними умовами. Він зазначив, що за несприятливих погодних умов авіакомпанії самі приймають рішення - скасовувати рейс чи ні.

Довідка "SQ". 28 листопада введена в експлуатацію нова злітно-посадкова смуга (ЗПС) Міжнародного аеропорту "Харків". 29 листопада нова ЗПС аеродрому прийняла перший літак, на якому з робочим візитом до Харкова прибув віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Україні Борис Колесніков.

Тепер два тижні аеропорт буде працювати в режимі технологічного обмеження польотів. Відповідну інформацію згідно з міжнародними авіаційним нормам і правилам аеропорт направив авіаперевізникам. За цей час буде встановлене і налагоджене нове сучасне світлосигнальне і радіотехнічне обладнання для забезпечення безпеки польотів.

Довжина нової ЗПС становить 2500 метрів, що дозволяє їй приймати важкі літаки "Boeing" і "Airbus". Будівництво смуги фінансувалося за рахунок державного бюджету.