Питання та пропозиції стосовно тарифів квартплати харків'яни можуть направляти до міськради до 15 грудня. Про це 30 листопада на засіданні виконкому Харківської міськради повідомив директор Департаменту житлового господарства міськради Роман Нехорошков.

За його словами, на сьогодні близько 250 харків'ян надіслали свої пропозиції та зауваження з приводу опублікованого проекту регуляторного акта про підвищення квартплати. Зокрема, до управління тарифної політики вже надійшло 200 звернень, ще 50 звернень надійшли до КП "Житлкомсервіс".

"У своїх зверненнях мешканці найчастіше просять роз'яснити, чому на той чи інший будинок встановлений певний тариф і чому та чи інша послуга розраховується на квадратний метр. Також частина звернень - це скарги на надання тієї чи іншої послуги, яка включена до квартплати. Крім того, надходять пропозиції харків'ян, які хочуть включити до квартплати додаткові послуги, наприклад, прибирання під'їздів. Також надходять запитання і за опублікованим публічним договором на вивезення і захоронення ТПВ. Зокрема, харків'яни ставлять питання про формування тарифу", - зазначив Р.Нехорошков.

Довідка "SQ". У Харкові з 1 січня хочуть підвищити тарифи квартплати. З 21 листопада серед харків'ян почали поширювати спецвипуск газети Харківської міськради "Харьковские известия", в якому опублікований проект рішення виконкому міськради про підвищення з 1 січня 2012 р. тарифів на утримання будинків і прибудинкових територій. Як сказано в аналізі проекту рішення, тарифи, що існують з 2009 р., "не відшкодовують економічно обгрунтовані витрати на надання послуг", через що збитки "Жилкомсервісу" за 9 міс. 2011 р. склали 53,3 млн.грн.

До тарифу на утримання будинків та прибудинкових територій включена оплата 11 послуг (з нього виведена оплата послуги на вивіз побутових відходів, яка буде оплачуватися окремо). За вивезення сміття харків'яни будуть платити 8 грн. 40 коп. на місяць з однієї людини, прописаної у квартирі.