Хокейний клуб "Харків" припинив своє існування через фінансові труднощі (ХК "Харків" фінансувала індустріальна група "УПЕК" - "SQ"). Про це 5 вересня повідомив журналістам президент Федерації хокею Харківської області Іван Ковальов. За його словами, клуб був утворений 2007 р. і встиг взяти участь у чотирьох чемпіонатах України.

У той же час, як зазначив І.Ковальов, у Харкові створена нова хокейна команда - "Харківські акули". "Цей клуб також візьме участь у Професійній хокейній лізі України. Президентом "Харківських акул" призначений Валерій Середенко, який є випускником харківської школи хокею", - підкреслив президент обласної федерації хокею.

Він відмовився розповісти, хто фінансує новий клуб, але зазначив, що "Харківські акули" надали фінансові гарантії для участі в чемпіонаті.

"Харківська команда вже встигла провести товариські матчі проти команди з Бєлгорода (Росія). Перший матч харків'яни програли з рахунком 0:4, другий виграли 5:4 у додатковий час", - додав І.Ковальов.

Довідка "SQ". ХК "Харків" засновано АТ "УПЕК" (Харків) у листопаді 2007 р. Більшість гравців команди - випускники Харківської школи хокею, в основному 1984-1986 рр. народження. Спортивною базою команди є тренувальний каток харківського Палацу спорту.