Державні та комунальні засоби масової інформації в Харківському регіоні висвітлюють діяльність влади тільки в позитивному ключі. Фактично вони перетворилися на медіаресурси партії влади. Про це 15 жовтня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив голова Харківського облвідділення (ХОО) Комітету виборців України (КВУ) Михайло Камчатний.

"На минулих виборах у нас були певні претензії до медіа "Харьковские известия". На цих виборах додалася обласна телерадіокомпанія, яка розміщує матеріали, що несуть у собі елементи не тільки прихованої політичної реклами, але і "чорного" піару. Це стосується інформації про боротьбу Авакова (екс-губернатор, голова Харківської облорганізації ВО "Батьківщина" - "SQ") і Кернеса (в.о. міського голови - "SQ") за посаду харківського міського голови", - заявив М.Камчатний.

За його словами, діяльність опозиції такі ЗМІ висвітлюють у кращому разі нейтрально, а в основному - негативно.

"Чому ми робимо акцент на державних та комунальних ЗМІ? Тому що вони фінансуються за рахунок платників податків і вони зобов'язані подавати інформацію об'єктивно і надавати незаангажовану інформацію про всіх учасників виборів", - заявив М.Камчатний

Як заявила "SQ" керівник відділу новин каналу "ОТБ" Юлія Губська, в сюжетах "ОТБ-новини" дотримується стандарт збалансованості думок при подачі будь-якого матеріалу, в тому числі в сюжетах про передвиборxу кампанію. "У наших журналістів немає особистої зацікавленості на користь якого-небудь кандидата. У наших випусках новин немає ні відкритої, ні прихованої політичної реклами", - заявила Ю.Губська.

Довідка "SQ". Вибори до місцевих рад, а також виборисельскіх, селищних і міських голів відбудуться в Україні 31 жовтня.