Заступник начальника Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації (ХОДА), депутат Харківської облради, екс-мер Чугуєва Анатолій Кваша 28 вересня заявив журналістам про те, що йому перешкоджають брати участь у виборах міського голови Чугуєва: в ХОДА йому не дають відпустку. "Для підготовки до виборів я в кінці серпня взяв тарифну відпустку. Я як держслужбовець з великим стажем роботи за законом маю право ще на додаткову відпустку. 15 вересня я написав заяву з проханням з 27 вересня надати мені додаткову відпустку, але 24 вересня мені сказали, що наказу на мою відпустку немає. Без пояснень. 27 вересня я подав ще одну заяву, але згоди на відпустку досі немає", - повідомив А.Кваша.

За його словами, у зв'язку з цим він не зміг 27 вересня взяти участь у конференції, на якій низка партійних організацій висунули його кандидатом у мери Чугуєва. "Я практично не маю можливості прийти і відстежити, як подаються мої документи і які претензії можуть бути до них з боку виборчої комісії", - зазначив А.Кваша.

Він повідомив, що на обійманій посаді в ХОДА йому "працюється добре, умови роботи нормальні, але є тиск з боку керівництва ХОДА". "Я так розумію, що установки не пускати мене у відпустку виходять згори", - заявив А.Кваша. Він також додав: "Я розмовляв з керівництвом облдержадміністрації, і мені наполегливо рекомендували не балотуватися в мери Чугуєва". Зараз А.Кваша безпартійний, балотується від Української соціал-демократичної партії.

Якщо заяву на відпустку не підпишуть, екс-мер Чугуєва сподівається після реєстрації в кандидати на посаду чугуївського міського голови, згідно закону про вибори до місцевих рад, отримати відпустку за свій рахунок. Якщо відпустку не дадуть, то А.Кваша має намір звернутися до суду. "Виборча кампанія дуже швидкоплинна, і мета цих дій - в якійсь мірі знизити мою можливість контактувати з людьми. Інших цілей я поки не бачу", - зазначив А.Кваша.

Довідка "SQ". Чергові вибори до місцевих рад, а також вибори міських, селищних та сільських голів призначено на 31 жовтня.

А. Кваша обіймав посаду міського голови Чугуєва в 1998 - 2002 рр.