У Харкові розпочалося засідання суду у справі стосовно екс-прем'єр-міністра, лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Справу слухає Київський районний суд Харкова, суддя - Костянтин Садовський. Засідання проходять в Апеляційному суді Харківської області. Присутні всі захисники Ю.Тимошенко - Сергій Власенко, Андрій Кожем'якін, Олександр Плахотнюк, Євгенія Тимошенко.

Сама екс-прем'єр на засіданні не присутня. Як повідомив К.Садовський, вчора від неї надійшла заява з проханням не відвідувати засідання суду за станом здоров'я. Прохання задовольнили.

У залі знаходяться Олександр Турчинов, народні депутати Арсеній Яценюк, Олексій Логвиненко, Андрій Шкіль, Микола Томенко.

Суддя зачитав звернення Ю.Тимошенко, в якому вона просить суд призупинити розгляд її справи до її повного одужання. З аналогічним проханням виступив С.Власенко.

Сторона звинувачення у свою чергу пропонує суду призупинити розгляд справи до вирішення МОЗ про стан здоров'я Ю.Тимошенко. За словами прокурора, комісія МОЗ просить надати два тижні для остаточних висновків.

Довідка "SQ". Суд у другій справі стосовно Ю.Тимошенко розпочався 19 квітня. Захисники обвинуваченої - Сергій Власенко, Андрій Кожем'якін, Олександр Плахотнюк, Євгенія Тимошенко. Сама Ю.Тимошенко на засіданнях, які проходили 19 і 20 квітня, не була присутня. Біля будівлі суду в ці дні збиралися тисячі прихильників і противників екс-прем'єра.

Сьогодні біля будівлі суду теж зібралися кілька тисяч осіб.

Ю.Тимошенко звинувачується в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 млн. грн., розкраданні і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 млн. грн. податку на додану вартість, службовому підробленні та в ухиленні від сплати 681 тис. грн. прибуткового податку. Методом розкрадання бюджетних коштів було впровадження корпорацією ЄЕСУ фінансової схеми приховування валютної виручки з використанням підконтрольних офшорних компаній. Усі епізоди, що розглядаються в рамках справи, відносяться до 1997-1998 рр., коли Ю.Тимошенко вже не очолювала корпорацію ЄЕСУ. Збиток, нанесений осудними їй діями у цій справі, оцінюється в 19,5 млн.грн.