Депутат Харківської міської ради (фракція "Наша Україна") Андрій Руденко заявив, що в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес зібрав робочу нараду не для обговорення конфлікту навколо будівництва дороги через парк Горького, а для "публічного побиття екс-губернатора Харківської області Арсена Авакова". "Я не хочу бути присутнім на публічному побитті людини, якої тут немає, і яку, до того ж, я поважаю", - підкреслив А. Руденко.

Депутат міськради відзначив, що, висловлюючи цю думку, він ризикує своїм бізнесом, і припустив, що в Харкові можуть почати масово прибирати кіоски хлібозаводу "Салтівський". Крім того, А. Руденко спростував припущення Г. Кернеса про те, що акції протесту в парку Горького проплачені, і покинув засідання.

Довідка "SQ". 27 травня в малому залі Харківської міськради пройшла робоча нарада з питання пробивання дороги від вул. Сумської до вул. Новгородської, яке проводив в.о.харьковского міського голови Г. Кернес. У процесі обговорення проблеми Г. Кернес неодноразово висловив думку, що акції протесту проти будівництва дороги в Лісопарку проплачені екс-губернатором Харківщини, в.о. голови Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" Арсеном Аваковим, при цьому Г. Кернес кілька разів назвав А. Авакова "політичним лузером".