Рішення про звільнення Андрія Руденка з посади голови Харківської міської організації ВО "Батьківщина" прийматиме президія виконавчого секретаріату партії. Про це 25 лютого повідомив "SQ" заступник голови Харківської обласної організації "ВО "Батьківщина" Валерій Дудко. За його словами, А.Руденко написав заяву з проханням звільнити його з посади, і цю заяву перенаправлено до виконавчого секретаріату.

Як зазначив В.Дудко, 24 лютого на міській звітно-виборчій конференції за проханням А.Руденко він не був введений у новий склад бюро міської організації. У міськраді А.Руденко залишився керівником депутатської фракції. "Нічого особливого в цьому ми не бачимо. Історія нашої партійної організації показує, що ми завжди розмежовували посади керівників фракцій і керівників міських організацій. В облраді у нас керівник фракції одна людина, а керівник обласної організації - інший. Трагедії в цьому немає", - зазначив В.Дудко.

Довідка "SQ". У бюро міської парторганізації входять керівники районних організацій міста та представники ревізійної комісії. Бюро у праві включати до свого складу будь-якого члена партії, рекомендованого місцевою організацією.

А.Руденко - депутат Харківської міськради трьох скликань. У 2005 р. А.Руденко вступив до партії "Наша Україна" і очолив її міську організацію, в 2010 р. став членом ВО "Батьківщина" і очолив Харківську міськорганізацію. Близько 10 років був головою правління ЗАТ "Хлібозавод "Салтівський".