Голодающую активистку с площади Свободы забрала "скорая"Активістку Жанну Титаренко, яка голодує в Харкові на пл. Свободи на знак протесту проти закону "Про основи державної мовної політики", 23 липня забрала "швидка допомога". Про це "SQ" повідомив координатор акції на захист української мови на пл. Свободи Дмитро Пилипець.

За його словами, Титаренко протягом чотирьох днів нікуди не йшла з площі, знаходилася там цілодобово. Весь цей час вона не брала їжу, пила тільки воду. Сьогодні їй стало зле, її стан почав викликати побоювання в учасників акції, і вони викликали "швидку допомогу". За словами Пилипця, Титаренко, найімовірніше, повезли до міської лікарні швидкої та невідкладної медицини.

Активіст зазначив, що з учасників акції голодувала тільки Титаренко. Зараз на площі - близько 10-ти протестувальників.

Довідка "SQ". Титаренко оголосила голодування 20 липня. "Я почала голодувати, щоб таким чином привернути увагу громадськості до ситуації з законом. Я не проти російської мови, я проти прийняття цього безглуздого закону, до положень якого я ретельно ознайомилась", - зазначила тоді активістка. Вона заявила, що "буде голодувати до останнього".