Лідер ВО "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, яка відбуває покарання у Качанівській виправній колонії Харкова, погодилася, щоб її обстежила медична комісія, до складу якої увійшли іноземні та українські фахівці. На 18.00 комісія знаходиться в камері Ю.Тимошенко, де її обстежують. Про це 14 лютого розповів журналістам керівник медичної комісії від МОЗ Раїса Моїсеєнко.

За її словами, комісії вдалося переконати Ю.Тимошенко пройти медогляд із залученням у тому числі українських лікарів. Як зазначила Р.Моїсеєнко, у складі медкомісії - семеро лікарів: двоє українських (головний терапевт України, професор Василь Нетяженко і лікар Качанівської колонії) і п'ятеро іноземних (два - з Німеччини і три - з Канади).

Лікарі привезли своє обладнання, у тому числі ультразвукове. Скільки буде працювати медична комісія, поки невідомо.

Довідка "SQ". Трохи раніше сайт Державної пенітенціарної служби України повідомив, що Ю.Тимошенко відмовилася від обстеження медичною комісією, до складу якої увійшли іноземні та вітчизняні фахівці. Як повідомив сайт, комісія запропонувала пацієнтці провести обстеження стану її здоров'я на її ж вимогу. Однак ув'язнена відмовилася від обстеження фахівцями МОЗ та лікарями пенітенціарної служби. Захисник екс-прем'єр-міністра С.Власенко зазначив, що Ю.Тимошенко, як і раніше, готова обстежитися медиками міжнародної комісії, але вона проти лікарів від МОЗ, які "залежні" від влади.