"Представники партії "Свобода" поширюють недостовірну інформацію про діяльність групи компаній "Газ Україна", можливо, лобіюючи інтереси конкурентів", - заявили у групі компаній, коментуючи запит народного депутата від "Свободи" Юрія Сиротюка, передав портал "Завтра".

"Газ Україна", що займається постачанням скрапленого газу з-за кордону, категорично спростовує звинувачення в монополізації ринку, підкреслюючи, що сьогодні група компаній займає тільки його 14%. Окрім того, недостовірними є й інші відомості, викладені у запиті Сиротюка", - підкреслили в компанії. Коментуючи інформацію про виграні групою компанії тендерах, у "Газ Україна" підкреслили, що всі тендери "проводилися в суворій відповідності до вимог законодавства, про що свідчать неодноразові перевірки відповідних державних органів".

У групі компаній також назвали не відповідними дійсності заяви Сиротюка про лобіювання інтересів компанії високопоставленими чиновниками. "Народний депутат Артем Пшонка, громадянин Степан Молицький, інші колишні або чинні співробітники як органів прокуратури, так і інших правоохоронних або державних органів, ніколи не мали жодного стосунку до діяльності групи компаній "Газ Україна", а твердження про це є голослівними, базуються на чутках, що мають своєю метою компрометацію як зазначених осіб або державних органів, так і самої групи компаній", - підкреслено в заяві.

Крім того, в групі компаній "Газ Україна" вважають необґрунтованими заяви про те, що про неї немає практично ніякої імформаціі в ЗМІ, про зворотне "свідчать численні публікації, в тому числі і ті, які не завжди базуються на точних і правдивих даних і несуть безпосередню загрозу іміджу і діловій репутації компанії".

Довідка "SQ". Сиротюк направив депутатський запит на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки та голови СБУ Олександра Якименка з вимогою розслідувати діяльність на газовому ринку групи компаній "Газ України". Депутат заявив, що діяльність "Газ Україна 2009" "призвела до прямих втрат бюджету на суму понад 3 млрд.грн. тільки за 9 місяців 2012 р.". Він заявив, що група через ТОВ, які входять до її складу, ввозить в Україну контрабандний бензин. Також він звинувачує "Газ Україна" в монополізації ринку бензину і дизпалива і в махінаціях на ринку скрапленого газу. Крім того, депутат указав, що у 2011-2012 рр. компанії, що входять до групу, стали переможцями тендерів на суму понад 4,5 млрд.грн. Сиротюк зазначив, що засновником групи "Газ Українп 2009" та її менеджером є харків'янин Сергій Курченко. "Куратором групи від реальних власників є син генпрокурора Віктора Пшонки - Артем Пшонка", - сказано в зверненні.