"Про виписку екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко з ЦКБ № 5 не йдеться", - заявила 13 липня журналістам заступник головного лікаря ЦКБ Ірина Фурса.

"У лікарні не збираються виписувати Тимошенко. Ми продовжуємо проводити планове лікування, яке на найближчі кілька тижнів склав перед від'їздом доктор Лутц Хармс (лікар Тимошенко з берлінської клініки "Шаріте" - "SQ"). Єдине, що трохи заважає в роботі, так це те, що медиків увесь час змушують відповідати на питання, які мають більше відношення до політики. Хотілося б, щоб кожен займався своєю роботою, і нам залишили час для лікувальних заходів", - зазначила І.Фурса.

Вона підкреслила, що вперше почула про можливу виписку Тимошенко від журналістів.

Довідка "SQ". Сьогодні, 13 липня, Сергій Власенко (захисник Ю. Тимошенко) заявив журналістам, що Тимошенко найближчим часом готуються перевезти з ЦКБ № 5 до Качанівської виправної колонії. За його словами, спецслужби планують різні операції з вивезення Тимошенко назад до колонії. "Це робиться для того, щоб розглянути справу Тимошенко за ЄЕСУ якнайшвидше, щоб до 28 серпня отримати вирок у цій справі (нагадаємо, 28 серпня справа Тимошенко буде розглядатися в Європейському суді)", - зазначив С.Власенко. Він додав, що питання справи Тимошенко координується усіма спецслужбами України.

Ю.Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією. 9 травня екс-прем'єра госпіталізували з Качанівської виправної колонії Харкова до ЦКБ № 5.

Київський районний суд Харкова судить Тимошенко за другою кримінальною справою, в рамках якої вона обвинувачується у покладанні боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" на держбюджет. 10 липня суд переніс чергове засідання з розгляду цієї справи на 23 липня.