Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко відмовилася їхати 23 липня до суду за викликом Київського райсуду Харкова, який розглядає кримінальну справу, що стосується корпорації ЄЕСУ. Про це повідомив офіційний сайт Державної пенітенціарної служби (ГПТС). Мотивувала вона свою відмову необхідністю порадитися з німецькими лікарями. Про відмову Тимошенко брати участь у суді було складено акт.

За даними ГПТС, Тимошенко вже вшосте відмовляється брати участь  суді у справі ЄЕСУ і в розгляді касації на вирок у газовій справі.

Довідка "SQ". Ю.Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією і відбуває покарання в Качанівській виправній колонії Харкова. 9 травня екс-прем'єра госпіталізували до ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" (Харків) для лікування.

Київський районний суд Харкова судить Тимошенко у кримінальній справі, в рамках якої вона обвинувачується у покладанні боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" на держбюджет. 10 липня суд переніс чергове засідання з розгляду кримінальної справи на 23 липня. Прокуратура попросила суд перенести засідання через необхідність завершити судово-медичну експертизу стану здоров'я Тимошенко.