Лікар-невропатолог клініки "Шаріте" (Берлін, Німеччина) Лутц Хармс, який займається лікуванням екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, дав попередню згоду за засідання консиліуму за участю харківських медиків. Закрите засідання має відбутися завтра (початок - о 14.00) в актовій залі ЦКБ № 5, де Тимошенко проходить курс лікування. Про це 9 липня біля ЦКБ № 5 заявив журналістам головний лікар Харківської обласної клінічної лікарні Богдан Федак.

Біля ЦКБ Федак зустрівся з Хармсом, який сьогодні прилетів до Харкова продовжити лікування Тимошенко, і вручив йому заяву медичної громадськості Харкова з вимогою провести дискусію й отримати відповідь на питання, чому лікарі приватної клініки "Шаріте" не можуть вилікувати Тимошенко, чи підходять Тимошенко використовувані методики і прийоми лікування, чи входить до завдань німецьких лікарів поставити пацієнтку на ноги і т.д.

Як повідомив Хармс журналістам, він готовий до подібного діалогу і зустрічі з харківськими медиками, якщо Тимошенко дасть на це згоду. Також німецький лікар заявив, що останнім часом спостерігається поліпшення стану здоров'я пацієнтки, проте щось конкретніше він зможе сказати тільки за шість тижнів. Тоді ж стане зрозуміло, як хвороба позначилася на дієздатності екс-прем'єра.

Відповідаючи на питання, чи буде Тимошенко присутньою завтра на засіданні суду, Хармс заявив, що він уже відповідав на подібні питання і повторюватися не буде.

Довідка "SQ". Медична громадськість Харківщини виступила із заявою щодо методів лікування Юлії Тимошенко лікарями з клініки "Шаріте" (Берлін, Німеччина). У своїй заяві, яку було озвучено на брифінгу 9 липня, медики зазначили, що тривале лікування Тимошенко в одній з кращих клінік України "вахтовим методом" німецькими колегами з клініки "Шаріте" не призводить до поліпшення її стану. Харківські медики мають намір запропонувати лікареві Тимошенко Хармсу скликати консиліум і обговорити здоров'я пацієнтки, а також можливість надання місцевими фахівцями допомоги в її лікуванні.

Нагадаємо, Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією. 9 травня екс-прем'єра госпіталізували з Качанівській виправній колонії Харкова до ЦКБ № 5. Доктор Хармс був першим лікарем Тимошенко.

Завтра, 10 липня, має відбутися чергове засідання Київського районного суду Харкова за кримінальною справою щодо Тимошенко, в рамках якої вона обвинувачується у покладанні боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" на держбюджет.