Партія "Батьківщина" не ухвалювала рішення про підтримку на місцевих виборах кандидатів-мажоритаріїв від інших політичних сил у жодній області України, включаючи Харківську. Про це йдеться в офіційному повідомленні прес-служби ВО "Батьківщина", яке розміщено на сайті партії.

Як зазначила прес-служба партії, "будь-які повідомлення в засобах масової інформації з цього приводу ми розцінюємо як провокацію з боку влади, яка продовжує масштабну кампанію щодо недопущення партії "Батьківщина" до участі в місцевих виборах і намагається грубими методами перешкодити виборчій роботі партійних штабів" .

Довідка "SQ". Харківська облорганізація ВО "Батьківщина" 2 жовтня на конференції затвердила список кандидатів у депутати Харківської облради за 50 мажоритарними округами. Також партія вирішила не висувати кандидатів у двох харківських округах, а підтримати там кандидатів від Прогресивної соціалістичної партії України (ПСПУ) - журналіста Андрія Войцеховського і депутата облради від блоку Наталії Вітренко "Народна опозиція" Василя Рудакова.