Комісія лікарів на чолі з першим заступником міністра охорони здоров'я Раїсою Моїсеєнко сьогодні, 4 квітня, прибула до Качанівської виправної колонії, де відбуває покарання екс-прем'єр міністр, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Лікарі поінформували Ю.Тимошенко про готовність провести її лікування за межами виправної установи. За даними комісії, медичний заклад, вибраний для лікування (центральна клінічна лікарня "Укрзалізниці" - "SQ"), а також обладнання й коло фахівців, які готові для проведення лікування, повністю відповідають рекомендаціям німецьких та українських лікарів - членів міжнародної медичної комісії.

За інформацією сайту Державної пенітенціарної служби України, Ю.Тимошенко поки не надала згоди на лікування в цій лікарні.

Довідка "SQ". 7 березня на робочій зустрічі німецьких та українських лікарів були сформовані остаточні рекомендації з лікування Ю.Тимошенко. Вона відмовилася від запропонованої програми подальшого консервативного та реабілітаційного лікування, наполягаючи на стаціонарному лікуванні за кордоном, а саме - в Центрі спортивної науки та спортивної медицини клініки Шаріте (Берлін, Німеччина).

2 квітня МОЗ заявив про те, що Ю.Тимошенко лікуватимуть у ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" в Харкові.