Умови в клінічній лікарні "Укрзалізниці" в Харкові, яка була запропонована екс-прем'єр-міністру, лідеру ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко для її лікування, відповідають усім стандартам. Про це в інтерв'ю "Российской газете", яке буде опубліковано сьогодні, заявив голова німецької клініки "Шаріте" Карл Макс Айнхойпл, який відвідував засуджену, повідомило "Дзеркало тижня".

Окрім того, лікар назвав "бездоганними" умови в камері лікарняного відділення колонії, де він оглянув Ю.Тимошенко. "Я можу підтвердити, що адміністрація дійсно дуже постаралася створити відповідні умови", - зазначив медик. "По всьому видно, що влада України докладає значних зусиль. Ми були в лікарні Українських залізниць, яка має більші можливості - як в плані персоналу, так і технічні. Це відповідає стандартам", - заявив К.М.Айнхойпл.

При цьому він зазначив, що Ю.Тимошенко, у якої, за його словами, хребетна грижа, не зможе отримати у в'язниці відповідне лікування, яке "поставило б її на ноги".

Довідка "SQ". 7 березня на робочій зустрічі німецьких та українських лікарів були сформовані остаточні рекомендації з лікування Ю.Тимошенко. Вона відмовилася від запропонованої програми подальшого консервативного та реабілітаційного лікування, наполягаючи на стаціонарному лікуванні за кордоном, а саме - в Центрі спортивної науки та спортивної медицини клініки "Шаріте" (Берлін, Німеччина).

2 квітня МОЗ заявив про те, що Ю.Тимошенко лікуватимуть у ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" в Харкові. Однак сама екс-прем'єр відмовилася від госпіталізації до цієї лікарнюі до того, як її оцінять фахівці з Німеччини.
13 квітня лікарі з Німеччини, доктор наук в галузі неврології, професор, голова правління клініки "Шаріте - університетська медицина, Берлін" Карл Макс Айнхойпл і доктор наук у галузі травматології, професор клініки "Шаріте" Норберт Хаас прибули до Харкова й оглянули саму Ю.Тимошенко, а також запропоновану їй для лікування ЦКБ № 5.

Фахівці з Німеччини заявили, що не зможуть відразу дати остаточного висновку про стан здоров'я Ю.Тимошенко. Медики планували обговорити її діагноз з колегами в Німеччині. Потім висновки про ЦКБ № 5 у письмовій формі будуть передані українській стороні, а особисто Ю.Тимошенко буде проінформована про стан свого здоров'я. На 19 квітня Державна пенітенціарна служба України не отримала висновків німецьких фахівців з лікування Ю.Тимошенко.