Німецькі лікарі приїдуть до екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко 7 липня. Про це 3 липня заявив журналістам народний депутат України Андрій Шкіль. За його словами, німецькі лікарі приїдуть, бо Ю.Тимошенко треба буде призначити новий курс лікування.

"Я думаю, влада підганяє цей процес, тому що 10 липня потрібно буде вже приймати якесь рішення", - заявив А.Шкіль. Нагадаємо, на 10 липня призначене наступне засідання суду у справі Ю.Тимошенко.

Довідка "SQ". Ю.Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією і відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. 9 травня Ю.Тимошенко перевезли до ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" (Харків) для лікування. Процесом реабілітації екс-прем'єра займався лікар з німецької клініки "Шаріте" Лутц Хармс спільно з українськими фахівцями. 21 травня на зміну Л.Хармсу прибула медик з "Шаріте" Аннет Райсхауер.

25 червня Київський райсуд Харкова, який розглядає кримінальну справу стосовно Ю.Тимошенко з приводу покладання боргів корпорації ЄЕСУ на держбюджет України, призначив судово-медичну експертизу Ю.Тимошенко. 26 червня таке ж рішення прийняв Вищий спеціалізований суд України, який розглядає касацію на рішення суду щодо газових угод з Росією.

Як повідомив 28 червня Сергій Власенко, захисник Ю.Тимошенко, екс-прем'єр відмовилася від проведення комісійної судово-медичної експертизи.