Блок Юлии Тимошенко предложил заслушать в парламенте А. Могилева, М. Добкина и Г. Кернеса по ситуации вокруг парка им.Горького в Харькове

Фракція Блоку Юлії Тимошенко (БЮТ) у Верховній Раді 2 червня запропонувала заслухати в парламенті міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова, голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна і в.о. харківського міського голови Геннадія Кернеса щодо ситуації навколо будівництва дороги через ЦПКіВ ім.Горького в Харкові. Про це заявив на пленарному засіданні народний депутат Сергій Сас, передав "Інтерфакс-Україна".

Як заявив С. Сас, "наша фракція звертається з вимогою невідкладно забезпечити розгляд проекту закону про тимчасові слідчі комісії у другому читанні, до генерального прокурора України - вжити заходів щодо забезпечення прав і свобод громадян і дотримання закону при будівництві дороги через парк ім.Горького" . Він також повідомив, що фракція БЮТ у разі, якщо не будуть вжиті заходи проти незаконного будівництва, буде ініціювати створення тимчасової слідчої комісії для об'єктивного розслідування цього питання.

Довідка "SQ" .19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці від вул.Сумській до вул.Новгородська (у районі вул.Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева в ЦПКіВ ім. Горького (переходить у Лісопарк). Натомість вирубаних дерев КП "Харківзеленбуд" отримає 30,5 тис.грн. з міського бюджету на висадку нових дерев.

20 травня почалася вирубка дерев у ЦПКіВ ім.Горького для пробивання нової дороги, після чого на місці вирубки розпочалася акція протесту. 22 травня - 2 червня пройшли зіткнення між будівельниками, учасниками акції протесту, а також правоохоронними органами.