Генеральна прокуратура України відмовилася порушувати кримінальну справу за фактом розповсюдження в Інтернеті відеоролика, на якому показана екс-прем'єр Юлія Тимошенко в палаті ЦКБ № 5. Про це 1 листопада повідомив журналістам захисник Тимошенко Сергій Власенко.

Підставою для відмови в порушенні кримінальної справи став той факт, що прокуратура не з'ясувала, хто знімав це відео. За словами Власенка, очевидно, що відеоролик знімали тюремники. Він також зазначив, що раніше адміністративний суд у Києві визнав законними дії пенітенціарної служби з відеофіксації Тимошенко. "Знімати людей на медичних процедурах і в душі - це тепер законно", - заявив Власенко.
 

Довідка "SQ". Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією та відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. 9 травня її перевезли до ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" для лікування.

16 жовтня деякі українські ЗМІ розмістили відео, на якому жінка, схожа на Тимошенко лежачи займається фізичними вправами, ходить у ходунках, іноді відпускаючи їх, при цьому на жінці - взуття на підборах. 18 жовтня Власенко заявив у Харкові, що Тимошенко "глибоко обурена тим аморальним відео, яке кілька днів тому було розміщене в інтернеті", але при цьому відмовився підтвердити, що на відеоролику зафіксована саме вона. Також Власенко заявив, що Тимошенко з 17 жовтня не проводить жодних процедур і не приймає жодних ліків на знак протесту проти розповсюдження в Інтернеті відеоролика з її участю і просить повернути її назад до колонії.