"Зміни до закону про місцеві вибори не стали для нас несподіванкою, і ми готові до виборчої кампанії", - заявив "SQ" голова Харківської територіальної організації політичної партії "Фронт змін" Олександр Давтян.

За його словами, до внесення змін до закону, який передбачав неможливість участі у виборах кандидатів від партійних організацій, зареєстрованих менш ніж за 365 днів до дня голосування, облорганізація "Фронту змін" могла брати участь тільки у виборах до обласної ради. "Тепер ми йдемо на вибори у всіх районах Харківської області. У коаліції вистачило здорового глузду внести зміни до закону, хоча ми в цьому й не сумнівалися, адже вносити подібні обмежуючи зміни до закону про вибори було недемократично. Тому ми готували кандидатів у депутати по всіх округах, районах, райцентрах, містах. У нас скрізь сформовані списки, які зараз ще трохи уточнюються. І тервиборчкомів теж це стосується. У нас готові люди, які, як тільки дадуть відмашку виборчого процесу, приступлять до своїх обов'язків", - зазначив О.Давтян.

За його словами, з семи міст обласного значення облорганізація "Фронту змін" претендує на перемогу в чотирьох. "У мери по Харкову від нас ніхто не йде. А в містах обласного підпорядкування кандидати уточнюються. Ми виходимо з того, що якщо у нас немає кандидата в тому чи іншому місті на пост мера, який не може претендувати на перемогу, то ми нікого там висувати не будемо", - підкреслив голова облорганізації "Фронту змін".

Довідка "SQ". Верховна Рада (ВР) України 30 серпня прийняла проект закону про внесення змін до закону "Про вибори депутатів ВР Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", який вніс на розгляд голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. За це рішення проголосували 264 депутати.

Цим законом зняті обмеження щодо можливості участі у місцевих виборах місцевих організацій політичних партій, утворених пізніше, ніж за 365 днів до дня виборів, і надана можливість всім місцевим організаціям партій висувати своїх кандидатів на виборах. Крім того, законом змінено принцип формування складу територіальних виборчих комісій. Зокрема, буде збільшено складу тервиборчкомів до 18 осіб і надано право подавати кандидатури для формування тервиборчкомів не тільки місцевим організаціям політичних партій, представлених у ВР цього скликання, а й всім місцевим організаціям партій, зареєстрованих в Україні.

Міста обласного значення в Харківській області: Ізюм, Куп'янськ, Лозова, Люботин, Первомайський, Харків, Чугуїв.