Милиция и "Беркут" проводят обыск на Салтовском хлебозаводеНа території Салтівського хлібозаводу (Харків) з ранку 31 травня знаходяться співробітники спецпідрозділу "Беркут". Як повідомив "SQ" голова правління ЗАТ "Хлібозавод "Салтівський" Андрій Руденко, близько 9.30 на завод прибули люди в масках, які почали проводити обшук у приміщеннях підприємства, а також обшукувати співробітників. За словами А.Руденка, він не знає, на якій підставі і з якого приводу проходить обшук. "Співробітників вивели в коридори, головного бухгалтера всюди супроводжують люди з автоматами - не дають навіть вийти покурити", - зазначив директор хлібозаводу. Він також повідомив, що разом з "Беркутом" на території заводу перебувають невідомі люди у цивільному. На питання "SQ", як багато бійців "Беркута" перебуває зараз на заводі, А.Руденко відповів: "Видимо-невидимо".

Як повідомила "SQ" начальник центру громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області Лариса Волкова, співробітники податкової інспекції та управління з боротьби з економічними злочинами (УБЕЗ) проводять планову перевірку на ЗАТ "Хлібозавод "Салтівський". "Прийшов час подивитися, як підприємство веде господарську діяльність. Співробітники "Беркута" присутні там для фізичного захисту - це нормальна практика", - зазначила Л.Волкова

Довідка "SQ". ЗАТ "Хлібозавод "Салтівський" створено у квітні 2001 р. на базі ВАТ "Харківський хлібозавод № 111". На сьогодні на підприємстві працює 2 тис.300 осіб, продуктивність підприємства становить 180 т продукції на добу. Асортимент хлібозаводу налічує більше 80 найменувань хлібобулочної продукції, більше 60 - кондитерської і близько 10 найменувань бараночних виробів.

7 лютого Харківська облдержадміністрація і підприємства, що виробляють та реалізують хліб, підписали меморандум про взаєморозуміння, мета якого - зберегти в 2011 р. стабільну цінову ситуацію на ринку хліба та хлібобулочних виробів у Харківській області. Документ, зокрема, підписали підписали 8 хлібопекарських підприємств області, серед яких ЗАТ "Хлібозавод "Салтівський".

Раніше, 19 січня, голова правління ЗАТ "Салтівський хлібозавод" А.Руденко заявив, що хлібозавод планує підняти ціни на продукцію. За його словами, ціна хліба не мінялася з лютого 2010 р., тоді як за цей час здорожчали борошно та енергоносії, а працівникам заводу потрібно піднімати зарплату.