Владелец автостоянки в Харькове выплатит 250 тысяч гривен за организацию свалки

Господарський суд Харківської області ухвалив рішення про стягнення з харківського ТОВ "Коопзаготсбит" 250 тис. 140 грн. за заподіяну шкоду внаслідок засмічення земельної ділянки відходами. Про це повідомили "SQ" у прес-службі Державної екологічної інспекції в Харківській області. Земельна ділянка, яка засмітили відходами, знаходиться на перехресті вулиць Танкопія і Харківських дивізій і використовується вищезазначеним підприємством для експлуатації автостоянки.

Обстеження цієї території екоінспекція провела в червні 2011 р. після отримання листа прокуратури Комінтернівського району Харкова. Екоінспектори виявили на земельній ділянці побутові відходи (скло, поліетилен) на площі 63 кв.м і обсягом 31 куб.м. За розрахунками екологічної інспекції, збитки внаслідок засмічення земельної ділянки склали 250 тис. 140 грн.

Для стягнення цієї суми прокуратура Комінтернівського району Харкова звернулася до Господарського суду Харківської області. Суд задовольнив вимоги позивача, а Держекоінспекція звернулася до органів виконавчої служби для примусового стягнення шкоди.