З батьками трагічно загиблого вчора судді Фунзенского районного суду Харкова Володимира Трофимова працюють психологи. Як повідомив журналістам голова Апеляційного суду Харківської області Андрій Солодков, метері й батьку загиблого - 86 і 90 років.

Дружина судді була домогосподаркою. Син не працював (за даними "SQ", займався програмуванням або комп'ютерним дизайном удома). Дівчина сина - лаборант Харківського інституту мікробіології ім. Мечникова, навчалася в аспірантурі. За словами Солодкова, загиблий Володимир Трофимов багато років працював у суді, був спокійною порядною людиною, позитивно характеризувався на роботі.

Довідка "SQ". Учора, 15 грудня, в День працівників суду, була убита сім'я судді Володимира Трофимова. У квартирі в будинку на Московському проспекті були виявлені тіла самого судді, його дружини, їх сина і подруги сина. Всі тіла обезголовлені, при цьому голів на місці події не було.

Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, загиблий суддя Трофимов розглядав цивільні та кримінальні справи. Останнє рішення він виніс 12 грудня - це була справа про призначення аліментів на дитину.

Порушено кримінальну справу за за ознаками ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

У справі про вбивство судді слідство розглядає три версії: професійна діяльність загиблого, вбивство з метою заволодіння колекції антикваріату, порцеляни й монет, яка належала йому, а також вбивство на замовлення.