Правоохоронці встановили хронологію вбивства судді Фрунзенського районного суду Харкова Володимира Трофимова та його родини, яке було скоєне з особливою жорстокістю вчора. Про це повідомив журналістам у Харкові міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

За його словами, вбивство сталося в період з 8.30 до 10.30 ранку (за даними джерела "SQ", сусіди бачили, як Трофимов з 8.00 до 8.30 вигулював у дворі собаку). Зарізаних людей виявив син дружини Трофимова від першого шлюбу. За його словами, двері до квартири були відчинені. Замки з дверей зняті, явних слідів злому на них немає.

Міністр внутрішніх справ підтвердив, що голови вбитих злочинці (найімовірніше, їх було двоє) забрали з собою. Попередній висновок медиків - на момент відсікання голови сина судді той був ще живим, можливо, знаходився без свідомості. Трьом іншим членам сім'ї голови відрізали після їх смерті. На тілах виявлені сліди поранень, якого роду, Захарченко не уточнив. Міліція зняла в квартирі відбитки пальців і вилучила речові докази, а також отримала свідчення сусідів і свідків, які "викликають інтерес".

За словами Захарченка, міліція продовжує опитування сусідів і перевіряє алібі тих, хто спілкувався з убитим перед смертю. Він зазначив, що на під'їзді судді встановлені камери відеоспостереження. Чи є відеозаписи, які допоможуть розкрити злочин, він не уточнив.

Міністр МВС звернувся до всіх, хто щось знає про обставини того, що сталося, з проханням повідомити до міліції будь-яким зручним способом.

Довідка "SQ". Учора, 15 грудня, в День працівників суду, була убита сім'я судді Володимира Трофимова. У квартирі в будинку на Московському проспекті були виявлені тіла самого судді, його дружини, їх сина і подруги сина. Всі тіла обезголовлені, при цьому голів на місці події не було.

Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, загиблий суддя Трофимов розглядав цивільні та кримінальні справи. Останнє рішення він виніс 12 грудня - це була справа про призначення аліментів на дитину.

Порушено кримінальну справу за за ознаками ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

У справі про вбивство судді слідство розглядає три версії: професійна діяльність загиблого, вбивство з метою заволодіння колекції антикваріату, порцеляни й монет, яка належала йому, а також вбивство на замовлення.