Голови судді Фрунзенського райсуду Харкова Володимиру Трофимову і його рідним відрізали, найімовірніше, для того, щоб неможливо було ідентифікувати зброю, з якої вони були застрелені. Медики схиляються до того, що всі жертви були застрелені в голову. Таку думку висловив "SQ" харківський медик, близький до судмедекспертизи.

За його даними, чотири члени сім'ї були вбиті не одночасно: як видно, спочатку вбили деяких з них, поки інші гуляли на вулиці з собакою (раніше стало відомо, що з собакою гуляв сам суддя). Той (або ті) хто повернувся додому, побачив уже мертвих рідних і став наступною жертвою.За даними джерела, голови були не відрубані чи зрізані ножем, а відсічені дуже гострою важкою зброєю - мачете, шаблею чи тесаком. Зріз пройшов "як по маслу". У медичному середовищі відзначають професіоналізм вбивць. 

Довідка "SQ". Учора, 15 грудня, в День працівників суду, була убита сім'я судді Володимира Трофимова. У квартирі в будинку на Московському проспекті були виявлені тіла самого судді, його дружини, їх сина і подруги сина. Всі тіла обезголовлені, при цьому голів на місці події не було.

Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, загиблий суддя Трофимов розглядав цивільні та кримінальні справи. Останнє рішення він виніс 12 грудня - це була справа про призначення аліментів на дитину.

Порушено кримінальну справу за за ознаками ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

У справі про вбивство судді слідство розглядає три версії: професійна діяльність загиблого, вбивство з метою заволодіння колекції антикваріату, порцеляни й монет, яка належала йому, а також вбивство на замовлення.