Голова Харківського міського комітету ветеранів Чорнобиля Володимир Проскурін сьогодні, 16 грудня, примусово доставлений до міліції. Про це він розповів "SQ".

За його словами, вчора ввечері йому прийшла повістка, а сьогодні близько 6.00 співробітники міліції примусово доставили його до будівлі облуправління міліції (вул. Університетська, 5). За словами В.Проскуріна, співробітники міліції повідомили йому, що він викликаний як свідок у кримінальній справі про підробку документів, більше нічого про це йому поки невідомо.

"Я саме збирався вранці їхати на звітно-виборну конференцію "Союзу Чорнобиль України" до Києва, мене вже чекав автобус. Я думаю, це було зроблено для того, щоб не пустити мене на цю конференцію", - заявив В.Проскурін. За його словами, до нього не пускають його захисника.

Як повідомив офіційний сайт Блоку Юлії Тимошенко з посиланням на народного депутата, члена фракції БЮТ Сергія Пашинського, "партія "Батьківщина" засуджує дії злочинної влади і вимагає негайного звільнення В.Проскуріна".

Керівник центру громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області Лариса Волкова підтвердила інформацію про примусове доправлення В.Проскуріна до міліції. За її словами, В.Проскуріну вже приходили повістки про виклик до міліції, але він не з'являвся. "В.Проскурін опитується як свідок у справі про підробку документів", - повідомила Л.Волкова.