Земельні ділянки членів садового товариства "Васильок" у смт. Есхар (Чугуївський район Харківської області) намагаються незаконно захопити. Про це "SQ" заявили в Харківської обласної громадської організації "Це твій час, Харківщіна", що займається захистом прав членів товариства. Деякі з членів товариства є орендарями земельних ділянок, деякі - власниками.

Як повідомили в громадській організації, конфліктна ситуація в СТ "Васильок" склалася майже три роки тому. На ділянки почали приїжджати "нові власники", які вимагали звільнити землю, погрожували членам товариства. За словами останніх, землю хочуть захопити члени правління товариства, зокрема, голова правління Юліана Дробова і харківські бізнесмени, серед них - Михайло Манцуров, який також є генералом-хорунжим Харківського козачого полку. У громадській організації зазначили, що захоплення території відбувається при силовій підтримці людей у козацькій формі. Вони підпалювали майно членів товариства, не пускали їх на територію, також були випадки побиття. Крім того, правління товариства на незаконних підставах виключило його членів. З цього приводу вони зверталися в різні інстанції: суд, міліцію, прокуратуру.

Як повідомили "SQ" у центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області, заяви членів товариства зареєстровані, кримінальні справи не порушувалися. Зараз у конфлікті розбирається Чугуївський міський суд Харківської області.

Довідка "SQ. Територія СТ "Васильок" налічує 15 га землі, відведеної для садівництва та будівництва садових будинків і розділеної на 252 ділянки по 0,06 га, і 23 га землі, виділеної під городництво і розділеної на ділянки по 0,12 га і 0,18 га додаткової території.