На Дергачевском полигоне ТБО произошел крупный пожар. Огонь локализован

На Дергачівському полігоні твердих побутових відходів (ТПВ; так зване "міське звалище") сталася пожежа. Стовп чорного диму було видно з багатьох районів Харкова. Як повідомив "SQ" помічник начальника Головного управління МНС України в Харківській області Ігор Лупандін, інформація про пожежу надійшла о 18.28. Вогонь поширився на 400 кв.м.

На 21.10 пожежу локалізовано, вогонь уже не поширюється, почалася його ліквідація. Пожежу гасять 17 автоцистерн, 4 одиниці спецтехніки, а також бульдозери й інша техніка комунальних служб, які створюють штучні яри і рови. Гасінням пожежі керує особисто начальник облуправління МНС Павло Одарюк. Окрім пожежних, на місці події працюють представники радіологічного та хімічного контролю. Вони взяли проби повітря на вміст у ньому небезпечних речовин. За їх висновками, небезпеки для мешканців немає.

За інформацією МНС, зусиллями органів місцевої влади організовано підвезення води та паливно-мастильних матеріалів до місця пожежі, щоб забезпечити безперебійну роботу спецтехніки.

І.Лупандін підкреслив, що пожежа і чорний дим від неї не представляють небезпеки для здоров'я мешканців прилеглих до полігону районів. Єдина незручність для них - це їдкий неприємний запах, який розповсюджується через пожежу.

Жертв і постраждалих в результаті пожежі немає. Причина виникнення пожежі поки невідома.

На місці події також присутні начальник Головного управління з НС Харківської облдержадміністрації Володимир Росоха і голова Дергачівської райдержадміністрації Володимир Кацуба.

На Дергачевском полигоне ТБО произошел крупный пожар. Огонь локализован На Дергачевском полигоне ТБО произошел крупный пожар. Огонь локализован
На Дергачевском полигоне ТБО произошел крупный пожар. Огонь локализован На Дергачевском полигоне ТБО произошел крупный пожар. Огонь локализован
фото - "Харків Форум"

Довідка "SQ". Перша черга нового Дергачівського полігону ТПВ (Дергачівський р-н Харківської обл.) Була введена в експлуатацію в листопаді 2005 р. Загальна потужність полігону - 5900 тис.куб.м, в т.ч. потужність першої черги - 1800 тис.куб.м. У січні 2009 р. було розпочато будівництво другої черги полігону.