Через конфлікт на дорозі іномарка без номерів підрізала маршрутний автобус з пасажирами, з неї вийшов чоловік з кийком, розбив скло кабіни водія, після чого втік. Від битого скла водій отримав численні порізи обличчя. Резонансний випадок стався в неділю 30 вересня в Харкові, в районі 22-ї лікарні (пр. Героїв Сталінграда, 160, Харківська обласна клінічна інфекційна лікарня - "SQ"). Про це 2 жовтня розповіли "SQ" пасажири цієї маршрутки, що стали очевидцями події.

Як розповів водій маршрутного автобуса "MAN" Микола Заморій, інцидент стався приблизно о 21.10. Він віз пасажирів за 304-м маршрутом. У салоні було близько 15 пасажирів. На перехресті він не встиг загальмувати на червоне світло і проскочив поруч зі сріблястим автомобілем "Kia Cerato", не зачепивши його.

За словами Заморія, небезпека можливої ​​аварії, мабуть, розлютила водія іномарки. Іномарка була без номерів, без фар і підфарників, зі спецсигналами. Вона підрізала маршрутку.

"Я почув цю сирену, подумав, може міліція, зупинився. Вікна були тонованими. З машини вийшов чоловік років тридцяти, на вигляд кавказець, почав голосно лаятися. Я намагався вибачиться, пояснити ситуацію. Але він не слухав, дістав щось на зразок палиці і раптом почав бити скло. Я був в шоці, не уявляв, що це таке і як мені діяти", - розповів водій.

За його словами, невідомий розбив бокове скло і лобове скло, намагався влучити у водія предметом, схожим на електрошокер і проникнути до салону. "Потім він, мабуть, помітив, що в салоні є пасажири. Вони теж у шоці на нього дивилися. Він тоді втік, сів до своєї машини і різко, з ривка поїхав. Може, він обкурений був, може обколотий, я не знаю" , - розповів Заморій. За його словами, в результаті інциденту він отримав порізи обличчя від битого скла. До лікарні не звертався, оскільки порізи не такі серйозні.

Цю ж історію підтвердила "SQ" пасажир автобуса Олена Шилова. "Срібляста "КІA" підрізала маршрутку, включивши спецсигнали, вийшов водій, спочатку дуже голосно кричав, не звертаючи уваги на вибачення водія маршрутки, а після дістав палицю повибивав бічні, а потім і лобове скло. Через розбите бокове скло намагався дістати до водія маршрутки електрошокером. У маршрутці були люди - мами з дітьми, жінки й кілька чоловіків. Водій маршрутки весь у ранах, у склі, люди налякані, а мами ледве встигли закрити своїх дітей від осколків", - розповіла Шилова.

За її словами, пасажири майже одночасно почали викликати міліцію, але реакція правоохоронців була дивною. "Нам відповідали: "Ви - водій? Ні? А чому тоді ви телефонуєте?", або щось на зразок "У кого ви врізалися? Не врізалися? А навіщо телефонуєте? Хтось помер? Усі живі? Навіщо турбуєте нас у такий пізній час?", - розповіла Шилова.

За словами водія, після інциденту на місце події приїхали співробітники міліції. Вони взяли пояснення у водія та свідків події, сфотографували автобус, почали оперативні дії. Заяву до міліції також написав директор фірми - перевізника. Автобус зараз на ремонті.

Як повідомила "SQ" начальник центру громадських зв'язків ГУ МВС України в Харківській області Наталія Захарова, їй нічого невідомо про такий інцидент.