Начальник теруправления Счетной палаты Косинов передумал баллотироваться в Верховную Раду


Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати за 169-м округом (Київський район, частина Московського району Харкова) від Народної партії, начальника теруправління Рахункової палати по Харківській, Полтавській та Сумській областях Станіслава Косінова. Як повідомив "SQ" Косінов, він сам подав заяву про зняття своєї кандидатури.

"Я передумав балотуватися в народні депутати і зняв свою кандидатуру з виборчих перегонів із трьох причин", - зазначив він. Однією з головних причин стало народження доньки. "Коли дитина ще не народилася, думаєш, що все встигнеш, а коли вона вже є, то розумієш, що воно того не варте - проводити час між небом і землею, краще його присвятити рідним і близьким", - підкреслив він. За його словами, друга причина зняття кандидатури полягає в тому, що він не вірить у те, що майбутній парламент буде працездатним. Крім того, Косінову надійшла пропозиція про нову роботу, і зараз це питання обговорюється.


Довідка "SQ". У 169-му окрузі в депутати балотуються від Партії регіонів - народний депутат Ірина Бережна; ВО "Батьківщина" - консультант з економічних питань Олександр Кірш; партії "УДАР" - голова правління громадської організації "Правозахисний союз Київського району Харкова" Андрій Адамович; Компартії - завідувач ідеологічним відділом Харківського обкому Компартії Віктор Сидорченко; "Україна - вперед!" - Генеральний директор ТОВ "Елума-Україна" Ігор Стеценко; а також самовисуванці: президент громадської організації "Харківські сузір'я" Андрій Білогрищенко; замдиректора з економічних питань Українського державного науково-технічного і проектного інституту промислових технологій Олег Старих; приватний підприємець Максим Почапський; голова первинної профспілки ДНВО "Комунар" Михайло Ронін.

Вибори відбудуться 28 жовтня і проводитимуться за мажоритарно-пропорційною системою.