Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва розробив три інвестиційних проекти в галузі культури. Це проект "Харківкіно", проект створення центру сучасного мистецтва і проект розвитку історико-архітектурного музею-заповідника "Верхній Салтів" (с. Верхній Салтів Вовчанського району).

Як повідомила 28 лютого журналістам директор обласного центру культури Тетяна Іщенко, інвестпроекти в перших числах березня будуть представлені на розгляд Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Харківській облдержадміністрації (ХОДА). "На наш погляд, це досить цікаві і живі проекти, які будуть мати попит і отримають підтримку", - зазначила Т.Іщенко.

Як заявив начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, у Харкові - досить сприятливі умови для розвитку кіноіндустрії. Кіновиробництво тут дешевше, ніж у Москві, Санкт-Петербурзі (обидва - Росія) і Києві, де ці послуги дуже дорогі. Крім того, Харків має зручне географічне розташування: близькість до Криму, який є популярним майданчиком для зйомок фільмів, і близькість до російського кордону, що зручно для російських кіностудій.

Довідка "SQ". Історико-археологічний музей-заповідник "Верхній Салтів" має правовий статус пам'ятника міжнародного значення. З метою збереження, раціонального використання та музеєфікації унікального археологічного комплексу в листопаді 1997 р. у заповіднику був створений музей. На базі археологічної колекції, переданої Харківським історичним музеєм, і етнографічної приватної колекції мешканця Верхнього Салтова Бражник Ю.М. у приміщенні сільського клубу на площі 375 кв.м створена експозиція музею. У його структурі є такі відділи: археологія, етнографія, краєзнавство та образотворче мистецтво.