Південна залізниця (ПЗ) до Євро-2012 підготує Харківську вагонну ділянку до обслуговування поїздів Hyundai, Skoda і двох поїздів локомотивної тяги з вагонами "Україна-2". Про це повідомили "SQ" на Південній залізниці. За даними ПЗ, поїзди надійдуть на дорогу в рамках підготовки до Євро-2012.

Як відзначили на дорозі, в 2011 р. у ремонтному депо вагонної дільниці планується облаштувати трирівневі площадки для обслуговування вагонів, площадки для обслуговування дахових кондиціонерів. Буде змонтовано обладнання для заміни колісних пар без розчеплення вагонів і підйому їх на домкратах, а також вантажопідйомні механізми для демонтажу блокових кондиціонерів. Депо буде оснащене устаткуванням для зарядки акумуляторних батарей пасажирських вагонів, проведення зварювальних робіт та підключення систем електропостачання вагонів до зовнішнього харчування, подачі стисненого повітря, гарячої та холодної води на кожен вагон поїзда. Для відкачування і промивки баків екологічно чистих туалетних систем буде обладнана централізована система.

Довідка "SQ". У 2010 р. Південна залізниця проведена модернізацію Харківської вагонної дільниці. Була відремонтована його покрівля, оновлена вентиляційна система, замінені світильники стельового освітлення.

Південна залізниця входить до складу шести залізниць України, які об'єднує ДАЗТ "Укрзалізниця". Південна залізниця проходить територією семи областей України: Донецькою, Кіровоградською, Луганською, Полтавською, Сумською, Харківською та Чернігівськіою. Управління Південної залізниці розташоване у Харкові.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату.