Харьковский авиазавод поставит самолеты Ан-74 в Казахстан и ТуркменистанХарківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) уклало контракти на постачання літаків Ан-74 до Казахстану і Туркменістану. Про це 28 березня на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) повідомив начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку ХОДА Юрій Гуренко. Зокрема, контракт з Казахстаном був підписаний у березні.

За словами Ю.Гуренка, у ХДАВП також є контракти на постачання комплектуючих для літаків Ан-140. Він підкреслив, що гендиректору заводу Анатолію М'ялиці "вдалося стабілізувати фінансову ситуацію на підприємстві, що похитнулася при колишньому керівництві".

Довідка "SQ". Основною продукцією ХДАВП є літаки, розроблені в АНТК ім.O.Антонова. На початку 90-х років XX ст. ХДАВП перейшло на виробництво Ан-74 для потреб комерційної авіації, а починаючи з 1999 р. серійно виготовляє регіональний турбогвинтовий Ан-140.

Казахстанське ТОО "АероКЗ" і ДАК "Антонов" (Київ) у грудні 2011 р. заявили про плани побудувати завод з виробництва регіональних літаків Ан-140-100. Завод планують збудувати у м. Алмати (Казахстан).