Первый в этом году самолет производства Харьковского авиазавода отправлен заказчику
 

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство в кінці червня відправило до Туркменістану літак Ан-74 ТК 200. Про це стало відомо "SQ" з власних джерел. Літак перегнали замовнику повітрям. Минулого року авіазавод теж відправив до Туркменістану один літак АН-74. Джерело не змогло уточнити обсяг замовлення на літаки для Туркменістану. "Це комерційні дані, як і інші відомості про роботу заводу, і їх розголошення може зашкодити підприємству. Адже конкуренція на авіаринку дуже жорстка", - повідомило джерело.

Як повідомив сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА) з посиланням на заступника голови ХОДА Андрія Моченкова, авіазавод також має підписаний контракт з Казахстаном на виготовлення літака АН-74. Роботи за вказаним контрактом почалися відразу після надходження авансового платежу від замовника, планований термін відвантаження - лютий 2013 р. Авіазавод також має підписаний контракт із заводом у Самарі (Росія) на виготовлення і постачання п'яти літакокомплектів, з яких два комплекти відвантажені в першому півріччі 2012 р., інші планується поставити за графіком до кінця 2012 р.

Раніше заступник голови ХОДА Юрій Сапронов повідомив, що авіазавод у першому півріччі 2012 р. збільшив обсяг виробництва на 211 млн.грн.

Довідка "SQ". Основною продукцією ХДАВП є літаки, розроблені в АНТК ім.O.Антонова. На початку 90-х років XX ст. ХДАВП перейшло на виробництво Ан-74 для потреб комерційної авіації, а починаючи з 1999 р., серійно виготовляє регіональний турбогвинтовий Ан-140.