Сесія Ізюмської міськради прийняла звернення до низки інстанцій з приводу складної ситуації на ВАТ "Ізюмський тепловозоремонтний завод". Про це повідомила "SQ" депутат міськради (фракція Партії регіонів) Надія Петрова. За її словами, текст звернення був зачитаний з трибуни під час сесії, і депутати підтримали його. Необхідність звернення зумовлена ​​тим, що на заводі збільшується заборгованість із зарплати, що перевищує 9 млн.грн. Окрім цього, скорочується персонал підприємства.

За даними М.Петрова, звернення з проханням відновити платоспроможність заводу було направлене до голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна, голови Харківської облради Сергія Чернова, а також до Господарського суду Харківської області (у цьому суді ухвалювалося рішення про санацію підприємства).

Довідка "SQ". 100% акцій підприємства належать державі в особі Міністерства транспорту та зв'язку. 13 січня 2009 р. Господарський суд Харківської області ухвалив постанову про порушення справи про банкрутство ІТРЗ. 21 жовтня 2009 р. суд виніс постанову про введення процедури управління майном заводу. В кінці 2010 р. рада кредиторів прийняла рішення відмовитися від ідеї ліквідувати ІТРЗ і вирішила розвивати підприємство.

Основна спеціалізація ІТРЗ - капітальний ремонт тепловозів 2ТЕ10М і 2ТЕ116, проведення капітально-відновлювального ремонту таких тепловозів з продовженням терміну їх служби до 35 років. Також завод виконує капітальний ремонт двигунів 10Д100 усіх модифікацій, повний огляд, капітальний ремонт і нове формування колісних пар тепловозів і вантажних вагонів, виготовляє запчастини до тепловозів та двигунів. На заводі працює близько 300 осіб.