ВАТ "Турбоатом" (Харків) у 2011 р. прийняв на роботу 800 осіб, при цьому дефіцит робітників для виконання виробничої програми становить близько 500 осіб. Про це повідомив журналістам генеральний директор Віктор Субботін. За його словами, у 2012 р. планується збільшити чисельність персоналу як мінімум на 350-400 осіб (зараз вона становить 5,2 тис.осіб).

За словами генерального директора, середня зарплата на підприємстві становить 3,5 тис.грн., середня зарплата промислових робітників - 4,6 тис.грн. на місяць. "Ми підтримуємо високий рівень зарплат, соціальних виплат та умов праці і маємо можливість залучати висококваліфікованих працівників. Щодня до відділу кадрів приходить близько 50 осіб. Середній вік працівників знизився до 44 років", - повідомив В.Суботін.

За його словами, ключовим для заводу є конструкторський склад. "Здійснювати плани відродження кадрового потенціалу ми почали насамперед з конструкторів, залучаючи профільні кафедри харківських вишів. У результаті наші конструктори - найкращі в секторі турбобудування. Це відзначають енергетики, які можуть порівняти наших конструкторів і, наприклад, спеціалістів концерну "Силові машини" (Росія ). У нас, до речі, просуванням продукції на ринки займаються конструктори, а не економісти. Тобто, не "фахівці широкого профілю", а ті, хто може зрозуміти замовника і запропонує йому оптимальні варіанти рішень", - зазначив В.Суботін.

Довідка "SQ". "Турбоатом" виробляє парові турбіни для ТЕС і АЕС, гідротурбіни для ГЕС, газові турбіни для ТЕС. 75% акцій ВАТ "Турбоатом" належить державі.