Назначен новый директор харьковского завода им.МалышеваОлександр Опанасенко призначений директором ДП "Завод ім.Малишева" (Харків). Про це 25 листопада повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, призначення відбулося сьогодні.

Як зазначив губернатор, облдержадміністрація рекомендувала на цю посаду саме О.Опанасенка. "Він пройшов серйозний трудовий шлях, працював заступником керівника і керівником різних підприємств Харкова. О.Опанасенко - професіонал, який буде наводити лад на заводі. Нам необхідно провести повний аудит, розібратися з проблемами, які існують. Насамперед необхідно погасити борги із заробітної платі і розрахуватися за електроенергію. У підприємства є дуже добре замовлення, і ми повинні зробити все, щоб не зірвати його виконання ", - підкреслив М.Добкін. Він також висловив упевненість, що в 2011 р. завод ім.Малишева отримає великий обсяг державних замовлень, зокрема, з виробництва танків і БТР для української армії.

Довідка "SQ". Завод ім.Малишева заснований 1895 р. як паровозобудівне підприємство. Зараз завод виробляє бронетехніку, обладнання для паливно-енергетичного комплексу, дизельні двигуни і двигун-генератори (серій ДТ, ДН, Д80, Д100) для залізничного транспорту, автотранспорту та суден, автономні джерела енергопостачання на основі дизель-генераторів і газових мотор-генераторів, бурошнекові комплекси БШК-2ДМ.

Влітку 2010 р. на сесію облради не з'явився гендиректор заводу ім.Малишева Олексій Підгорний, коли депутати розглядали питання про заборгованість підприємств із заробітної плати. М.Добкін заявив, що це неповага до сесії облради, це питання буде розглянуто на державному рівні, і скоро на заводі буде нове керівництво - "більш мобільне".