На заводе им.Малышева - новый директорНа ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) призначений новий керівник. Про це 11 березня повідомили "SQ" у Головному управлінні промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації. Керівником заводу став Володимир Мазін, який до цього працював директором київського заводу з ремонту бронетехніки. В управлінні повідомили, що В.Мазін призначений цього тижня.

Як зазначили в управлінні, призначення керівника з Києва пов'язано з тим, що завод ім.Малишева входить до новоствореного концерн "Укроборонпром".

Довідка "SQ". Завод ім.Малишева виробляє бронетехніку (танки і бронетранспортери), КБ ім.Морозова проектує бронетехніку, КБ з двигунобудування проектує двигуни для бронемашин (зокрема, в КБ розроблені двигуни серії ТД).

Директором заводу ім.Малишева в листопаді 2010 р. був призначений Олександр Опанасенко, який до цього працював заступником керівника і керівником низки підприємств Харкова. До нього директором заводу був Олексій Підгорний. У грудні при ХОДА був створений штаб під керівництвом першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва з організації виробництва на заводі.

Як заявив раніше голова ХОДА Михайло Добкін, на заводі ім.Малишева буде замінений керівник. За його словами, на підприємство вдалося запросити людей, які працювали ще при гендиректорі Григорії Малюку, і "Укроборонпром" фактично погодився залишити працюючу на заводі команду. "Я впевнений, що в якості нового директора заводу буде підібраний професіонал", - зазначив губернатор.

28 грудня 2010 р. президент України підписав указ про створення держоб'єднання "Укроборонпром". 29 грудня уряд прийняв рішення про створення держконцерну "Укроборонпром", до складу якого увійшов у тому числі завод ім.Малишева.