Харків і Харківська область не відшкодували Південній залізниці 14,16 млн.грн. компенсації за пільгові приміські перевезення за перше півріччя 2012 р. Про це повідомив сайт ДАЗТ "Укрзалізниця". Загальна заборгованість перед залізницями країни за пільгові приміські перевезення склала 73,8 млн.грн. "Заборгованість за пільгові перевезення громадян у приміському транспорті погіршує і без того складну ситуацію в приміському секторі пасажирських перевезень. За 6 місяці 2012 р. обсяги компенсації повинні були скласти 144 млн.грн.", - відзначили в "Укрзалізниці".

За даними компанії, найгірше розраховуються адміністрації Києва (заборгованість становить 12,7 млн.грн.) та Київській області (6,2 млн.грн.). Серед тих, хто розраховується регулярно, - Рівненська, Чернігівська та Полтавська області.

"Відшкодування суми заборгованості перед залізницями за останні шість років дозволило б навіть за сьогоднішніми цінами придбати 13 електропоїздів змінного струму у восьмивагонному виконанні", - заявили в "Укрзалізниці".

Довідка "SQ". "Укрзалізниця" - найбільший перевізник пасажирів у Україні. За даними за 6 міс. цього року, 45% пасажирів країни скористалися послугами залізниць. Але 57,3% електропоїздів постійного і змінного струмів, а також 88,7% дизель-поїздів експлуатуються понад терміни експлуатації.