Харківському державному авіаційному виробничому підприємству потрібно збільшити персонал на 1,2 тис.осіб. Про це, відповідаючи на питання "SQ", повідомив журналістам генеральний директор заводу Анатолій М'ялиця. За його словами, збільшення кількості персоналу необхідне для виконання всіх наявних у заводу замовлень. На роботу на завод останнім часом прийнято вже близько 250 осіб.

Як зазначив генеральний директор, з набором робочих у заводу виникають певні труднощі. "Сьогодні в ПТУ не готують слюсарів-інструментальників. Правдами і неправдами авіазаводу вдалося замовити навчання таких фахівців, але вони прийдуть на завод тільки за три роки. Ми співпрацюємо з центром зайнятості. Але складається дивна ситуація - є люди, не завантажені роботою, а на завод ніхто не приходить", - зазначив А.М'ялиця.

За його словами, зараз молодь прагне бути юристами, економістами та журналістами. "Хто повинен стояти біля верстатів, хто повинен випробовувати літаки? В регіоні немає пілотів, немає слюсарів", - заявив А.М'ялиця.

Довідка "SQ". Основною продукцією ХДАВП є літаки, розроблені в АНТК ім.O.Антонова. На початку 90-х років XX ст. ХДАВП перейшло на виробництво Ан-74 для потреб комерційної авіації, а починаючи з 1999 р. виробляє регіональний турбогвинтовий Ан-140. У березні авіазавод уклав контракти на постачання літаків Ан-74 до Казахстану і Туркменістану. Також у ХДАВП є контракти на постачання комплектуючих для літаків Ан-140.