Співробітники Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП) будуть отримувати зарплату за допомогою платіжних карт банку "Фінанси і кредит". Як повідомив банк на своєму сайті, в березні ХДАВП підписало з філією "Слобожанське РУ" банку "Фінанси і кредит" договір про надання послуг за зарплатним проектом. На 18 квітня для співробітників заводу вже випущено понад 4,1 тис. зарплатних карт міжнародної платіжної системи "Visa".

Як повідомила прес-служба банку, співробітники заводу за допомогою карток фінустанови зможуть знімати готівку в банкоматах банку та банків-партнерів об'єднаної банкоматної мережі та користуватися іншими послугами. В рамках проекту на території заводу планується установити банкомати.

Довідка "SQ". Банк "Фінанси та Кредит" (Київ) заснований 1991 р. Акціонерами банку "Фінанси та Кредит" є структури, підконтрольні українському бізнесменові Костянтину Жеваго, - компанія "F&C Realty" (47,06%) і ТОВ "Асканія" (48, 88%). Відповідно до класифікації НБУ, за величиною активів входить до групи найбільших банків. За підсумками 2011 р. банк отримав 79 млн. грн. збитку. У банку обслуговується близько 560 тис. платіжних карт міжнародних платіжних систем "VISA" і "MasterCard". Інфраструктура карткового бізнесу включає понад 4 тис. торговельно-сервісні точки, 461 власний банкомат і 581 пункт видачі готівки. На 1 квітня банком реалізовано близько 3,3 тис. зарплатних проектів.

Основною продукцією ХДАВП є літаки, розроблені в АНТК ім.O.Антонова. На початку 90-х років XX ст. ХДАВП перейшло на виробництво Ан-74 для потреб комерційної авіації, а починаючи з 1999 р., серійно виготовляє регіональний турбогвинтовий Ан-140. У березні авіазавод уклав контракти на постачання літаків Ан-74 до Казахстану і Туркменістану. Також у ХДАВП є контракти на постачання комплектуючих для літаків Ан-140.