В Харьковскую область для обновления породы привезут скот из-за границыДо Харківської області привезуть 300 канадських корів і 150 бугаїв з Ізраїлю для поліпшення племінної породи. Про це 23 березня під час робочої поїздки до Близнюківського району повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, вже є домовленість про завезення худоби на територію одного з господарств, де буде створений центр з поліпшення племінної породи. "Завдяки цьому проекту за 5-7 років ми зможемо поміняти поголів'я худоби в масштабах всієї України. Залишати все, як є, не можна. Наша мета - це отримання 10 тис.кг молока з однієї корови на рік", - підкреслив губернатор. Він зазначив, що подробиці проекту зараз обговорюються з інвесторами.

М.Добкін також повідомив, що до фермерського господарства для консультацій прибудуть канадські й ізраїльські фахівці.

Довідка "SQ". Раніше заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук повідомив, що в області планується побудувати дві молочно-товарні ферми із залученням ізраїльських інвестицій. "Ми плануємо побудувати ферми в Харківському та Красноградському районах, також будемо розглядати й інші райони області. Крім цього, ми розглядаємо питання про будівництво у Валківському районі селекційно-генетичного центру", - зазначив він. За його словами, "в Ізраїлі зараз отримують з однієї корови 12 тисяч кілограмів молока на рік, у той час як ми минулого року надоїли 4 тисячі 426 кілограмів молока з однієї корови, тому нам є чому у них повчитися".