Компанія "Nestle" заявила про намір створити великі об'єкти на території корпорації "Техноком" (Харків). Про це 22 січня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив начальник Державної архітектурно-будівельної інспекції в Харківській області Олександр Мальцев. За його словами, "Nestle" викупить територію "Технокома" і буде розвивати промислові потужності. Планується побудувати великі виробничі та складські приміщення.

Мальцев повідомив, що свої плани компанія озвучила, оскільки ці об'єкти відносяться до п'ятої категорії складності, і їх потрібно реєструвати в інспекції. При цьому реєстрація відбувається в центральному офісі в Києві, а місцева інспекція веде контроль будівництва.

Крім того, ДАБК має інформацію про плани будівництва супермаркету "Клас" на ХТЗ.

Як зазначив Мальцев, що стосується об'єктів житлової нерухомості, то якщо у 2011 р. було здано 335 тис. кв.м житла, то у 2012 р. - уже 373 тис.кв.м житла (цифри наведені з урахуванням приватних будинків). Серед цієї нерухомості - 26 багатоповерхових житлових будинків площею 127 тис. кв.м. Активно здавали житло компанії "Житлобуд-1" і "Житлобуд-2". У 2013 р. очікується, що свої житлові об'єкти, крім цих компаній, введуть в експлуатацію Курязький домобудівний комбінат і компанія "Флас". "Нас тішить, що є зростання обсягів здачі житла в експлуатацію", - повідомив Мальцев.