ВАТ "Харківметробуд" погасило 2 млн.грн. заборгованості із зарплати. Про це 21 березня повідомила "SQ" керівник санації підприємства Оксана Кузнєцова. За її словами, на погашення заборгованості із зарплати були спрямовані кошти, виручені від продажу активів. "Ми реалізуємо активи підприємства. Адміністративний будинок на вул.Петровського ще не продано", - зазначила О.Кузнєцова.

За її словами, погашення боргів "Харківметробуду" в Пенсійний фонд (ПФ) відноситься до другої черги погашення заборгованості, а ще не до кінця погашена заборгованість першої черги - із зарплати. Але тим не менш, на погашення заборгованості до ПФ спрямовано 80 тис.грн.

Довідка "SQ". КП "Харківський метрополітен" у судовому порядку розірвало контракт з ВАТ "Харківметробуд" на будівництво метро в Харкові. Метрополітен мотивував розрив контракту відсутністю коштів з держбюджету на оплату послуг "Харківметробуду". Суд ухвалив рішення про розрив контракту 30 березня 2009 р. За даними "Харківметробуду", роботи за контрактом з Харківським метрополітеном становили 80% обсягу виробництва підприємства.

У квітні 2009 р. у Господарському суді Харківської області почався розгляд справи про банкрутство "Харківметробуду". Ініціюючий кредитор - управління Пенсійного фонду України в Київському районі Харкова. 16 листопада суд прийняв рішення про санацію ВАТ "Харківметробуд" терміном на один рік. Керівником санації була призначена арбітражний керівник Оксана Кузнєцова.