Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" планує в листопаді завершити реконструкцію станції "Лозова" (Харківська область). Як повідомив офіційний сайт Міністерства інфраструктури України, на сьогодні виконано 95% загального обсягу робіт.

"Реконструкція станції "Лозова" була розпочата у 2008 р. з вокзального комплексу. У 2011 р. силами залізничників була проведена реконструкція шляхопроводу, що проходить через залізничні колії, і розпочато модернізацію всієї станції "Лозова", - розповіла начальник станції Тетяна Ткаченко. В рамках підготовки швидкісного національного транспортного коридору Львів - Київ - Полтава - Донецьк до Євро-2012 на станції "Лозова" виконана реконструкція колій, засобів сигналізації та зв'язку, а також контактної мережі та тягової підстанції. Завершено будівництво станції стикування постійного та змінного струму і побудовані нові пасажирські платформи. На посту чергового по станції замість пульта-табло і пульта-маніпулятора робочі місця обладнані сенсорними панелями управління та моніторами.

Довідка "SQ". Станція "Лозова" складається з Донецького, Середнього, Азовського, Севастопольського та Ранжирного парків, які приймають поїзди з Харкова, Полтави, Слов'янська, Синельникового. Рішення про реконструкцію станції "Лозова" було прийняте у вересні 2011 р. гендиректором "Укрзалізниці" Володимиром Козаком. Зараз станція "Лозова" за добу пропускає вісім швидкісних потягв, 60 пасажирських і 25 приміських.